top of page

DET VILDA SKAFFERIET

Det Vilda Skafferiet är ett initiativ till att inspirera och upplysa om vår svenska natur och dess användningsområden inom gastronomin. Med miljön i åtanke och allemansrätten till vårt förfogande är ambitionen att så många som möjligt ska kunna ta del av detta. Vi avser att erbjuda bidragande kunskap och lärdom om vad vår natur har att erbjuda oss när vi väl sätter oss till bords, såväl på tallriken som i glaset. Varje årstid är unik och innehar oftast ett säreget utbud av dofter, aromer och texturer. Vi öppnar upp för att lära ut om naturliga förädling och preservering av naturens råvaror. Allt för att kunna bevara, utveckla och inspirera om naturens skafferi året om.

SIMON

Kock i grunden med en förkärlek till naturen och nordisk gastronomi. Påbörjade sin resa inom foraging 2018 och kände sig genast inspirerad av vad naturen hade att erbjuda.

 

 

”2019 blev året då jag beslöt mig för att grunda ”Det Vilda Skafferiet”. Allt började egentligen med ett instagramkonto där jag ville inspirera andra till att ta del utav vad naturen har att erbjuda. Intresset visade sig vara stort och kort därpå ramlade det in förfrågningar från folk som ville följa med ut och lära sig mer. Jag beslöt därför att fördjupa mig mer inom ämnet för att längre fram kunna känna mig trygg i rollen som guide inom foraging. I anslutning till detta spelade gastronomin fortfarande en självklar roll i min vardag, vilket av naturliga skäl gjorde att jag såg möjligheterna att kombinera denna med det vilda. Ambitionen har alltid varit att presentera den gastronomiska potentialen man kan finna i naturen i ett kulinariskt sammanhang.. Allt för att kunna upplysa om de smaker och aromer man står att finna i naturen och hur man på bästa sätt kan ta tillvara på dessa. ”

GUSTAV

Tidigare arbetskollega och vän till Simon som sedan en tid tillbaka beslöt sig för att ansluta till Det Vilda Skafferiet. Gustav har närmare 12 års erfarenhet som bartender och är idag verksam barchef på Drinks 20 i Göteborg. 

 

"Med mina rötter i Jämtland har naturen varit en given del av min vardag under uppväxten. Trots detta kom mitt stora intresse för vad naturen har att erbjuda först senare. Då vi är gamla kollegor från restaurang, har jag följt Simons resa med Det Vilda Skafferiet sedan start och såg det som en självklarhet när jag fick chansen att bli en del av det. Vi delade sedan innan båda ett intresse för naturen, men samtidigt också ambitionen om att utveckla vår kunskap om den och de råvaror som stod att finna. Genom Det Vilda Skafferiet har jag fått möjligheten att upptäcka nya råvaror och smaker från naturen, något som varit till stor fördel både för mitt egna intresse men även för mig som bartender.  Att kunna applicera det vilda i vardagen men även på arbetsplatsen har varit väldigt givande, framförallt då man samtidigt kunnat inspirera andra under resans gång."

received_1851828878520721_edited.jpg
bottom of page